Ekonomi

Alfa Solar Enerji yurt dışında şirket kurma kararı aldı

Investing.com – Alfa Güneş Enerjisi Sanayi ve Ticaret A.Ş. ( ALFAS ), Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada yurt dışında şirket kurma kararı aldığını duyurdu. Şirket ayrıca yeni fabrikasına ilişkin güncel bilgileri de paylaştı.

Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada, Romanya’da fotovoltaik panel üretimi amacıyla kurulması planlanan şirket ve yatırımların; bu konuda yapılan pazar araştırmaları ve Romanya’da fotovoltaik sektörünün gelişimi dikkate alınarak, fotovoltaik panel üretim faaliyetinde yapılması planlanan bu yatırımın ertelenmesine ve şirketin orta-uzun vadeli yatırım planlarının ortasına dahil edilmesine karar verildiğini duyurdu. .

Ayrıca Alfa Solar, şirketin orta ve uzun vadeli hedeflerinin ortasında yer alan, fotovoltaik panel üretim faaliyetlerinin yerini alacak ve ana faaliyet konusu elektrik enerjisi üretimi ve satışı olan Romanya’da bir şirket kurmaya karar verdi. Güneş.

Romanya’da kurulacak yeni şirketin sermayesi 1.000.000 euro olacak ve Alfa Solar, şirket sermayesinin yüzde 90’ına ortak olacak. Romanya’da kurulması planlanan tüzel kişiliğe ilişkin gerçekleştirilecek tüm faaliyet, iş ve işlemlerde şirket isimlerinin (Hüseyin Mertcan Karabaş, Furkan Karabaş ve Veysel Karabaş) ayrı ayrı yetkilendirilmesine karar verildi.

Alfa Solar’ın yeni fabrikası tam kapasiteyle çalışmaya başladı

Alfas Solar’dan KAP’a yapılan bir diğer açıklamada ise şirketin yeni fabrika yatırımının başarılı deneme üretimleriyle sonuçlandığı ve yeni fabrikanın tam kapasiteyle faaliyete geçtiği bildirildi.

Buna göre Alfa Solar’ın yeni fabrika yatırımında yapılan makine iyileştirmeleri, üretim geliştirme faaliyetleri ve hücre verimliliği artışı sayesinde yeni fabrika kapasitesinin 1490 MWp/Yıl olarak revize edildiği bilgisi verildi. Böylece şirketin iki santralinin toplam kapasitesi 1.780 MWp’ye ulaşmış olup, %80 kapasite kullanım oranı hedeflenmektedir.

haber-bulancak.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu