Haber

Ankara’da yaşayan Azeriler ülkelerindeki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanıyor

Ankara’da yaşayan Azeriler ülkelerindeki cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanıyor. Oy verme işlemi sabah saat 08.00’de Ankara’daki Azerbaycan Büyükelçiliği’nde başladı.

Azerbaycan’da erken ertelenen cumhurbaşkanlığı seçimi için oy verme süreci yurt içinde ve yurt dışında yerel saatle 08.00’de başladı. Yurt dışında yaşayan Azerbaycan vatandaşları, yaşadıkları ülkelerdeki Azerbaycan büyükelçilik ve konsolosluklarında kurulan sandıklarda oylarını kullanıyor. Seçimde Azerbaycanlılar, Yeni Azerbaycan Partisi’nin adayları, mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Milli Cephe Partisi Genel Başkanı Razi Nurullayev, Büyük Kuruluş Partisi Genel Başkanı Fazıl Mustafa, Büyük Azerbaycan Halk Cephesi Partisi Genel Başkanı Elşad Musayev , Tüm Azerbaycan Halk Cephesi Partisi Genel Başkanı Kudret Hasanguliyev ve bağımsız adaylar. Aralarında Zahid Oruç ve Fuat Aliyev’in de bulunduğu 7 adaydan birine oy verecek. Azerbaycan Büyükelçiliği’nde kurulan iki sandıkta oy verme işlemi saat 08.00’de başladı. Büyükelçiliğe pasaportlarıyla gelen Azerbaycanlılar, kayıt işleminin ardından kurulan sandıklarda oy kullanabiliyor.

Yurt dışında ikamet eden Azerbaycan vatandaşlarının çoğunlukla Türkiye’de yaşadığını, en genç seçmenin 18, en yaşlı seçmenin ise 124 yaşında olduğunu belirten Azerbaycan Büyükelçiliği Sandık Başkanı Musfik Memmedov, Azerbaycan’ın işgal edilmiş herhangi bir toprağı olmadan seçime gittiğini söyledi.

Uzun yıllardır Türkiye’de yaşadığını ve 20 yıldır Azerbaycan Büyükelçiliği’nde oyun kullandığını belirten Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin, oy kullanmaya gelen vatandaşların yüzündeki gülümsemenin sebebinin ise ilçede sandık kurulması olduğunu belirtti. Karabağ dahil tüm vatanı ziyaret ederek şu ifadeleri kullandı:

“İnsanların yüzü gülüyor. Bu elbette 44 gün savaşının zaferidir. Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev’in imzaladığı imza sayesinde halkımız, büyük silahlı kuvvetlerimiz, yani muzaffer ordumuz. Bugün bizim İşgalden kurtarılan Karabağ’ın Hankendi’sinde bayrak dalgalanıyor ve bu seçimler de orada.” “Bunu her yerde söylüyorum, Türkiye benim de vatanım sayılıyor. Burası da daha önce görmediğimiz küçük bir Azerbaycan toprağı sayılıyor. Burada oy vermek ayrı bir mutluluk veriyor.” – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu