Sağlık

Ateş, İshal, Öksürük: Çocuklar Bağışıklık Borçlarını Ödüyor Olabilir mi?

Son zamanlarda hastanelerin acil servislerinde görülen yoğunluk ve hastalıklar gözle görülür şekilde arttı. Hatta okullardaki birçok derslik hastalık nedeniyle boşaldı. Peki tüm bunların sebebi ne? Gelin birlikte öğrenelim…

Son zamanlarda acile gitmek zorunda kaldıysanız hastanelerdeki yoğunluğu fark etmişsinizdir. Bu yoğunluğun sebebi nedir hiç merak ettiniz mi?

Çocuklarda öksürük, ateş ve ishal gibi birçok belirti görülür. Çocuklar bile hastalık nedeniyle okula gidemiyor.

Şimdi gelelim bu sıkıntıların sebeplerine. Seattle Çocuk Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Alpana Waghmare, New York Times’a şu açıklamaları yaptı:

Her şeyin intikamla döndüğünü görüyoruz.

Grip vakaları 10 kat arttı.

NHS geçen ay bir kış güncellemesi yayınladı ve bu yıl önceki yıllara göre 10 kat daha fazla grip vakası olduğunu duyurdu.

Pediatrik solunum yolu enfeksiyonları da yıl içinde artış göstermiştir. Bu artışın birkaç nedeni var.

Bu nedenlerden biri, COVID-19’u kontrol altına alma stratejilerinin diğer solunum yolu patojenlerinin bulaşmasını önlemeye yardımcı olması, bir diğeri ise okulların ve kreşlerin kapatılmasıydı.

Pandemi döneminde okulların ve kreşlerin kapatılması çocukların bazı virüslere maruz kalmasını engelledi.

COVID-19’un yayılmasını önlemeye yönelik diğer süreçler, influenza ve RSV dahil olmak üzere birçok virüsün yaygın yayılmasını bastırdı.

Tüm bunların sonucunda COVID dışı solunum yolu hastalıklarında azalma olurken 2020 kışında bu zamana kadar neredeyse hiç görülmemiş bir grip mevsimi yaşandı.

Solunum yolu enfeksiyonları insidansındaki düşüş, çocukların bağışıklık oluşturmaya yardımcı olan virüslere maruz kalma oranlarında ciddi bir azalma ile sonuçlanmıştır.

Tüm bu durumların adı “bağışıklık borcu”dur. Araştırmacılar, çocukların bu borcu bu yıl ödediğini söylüyor.

Bu yıl aynı dönemde görülen influenza, 2009 yılından bu yana görülen en etkili virüs olarak biliniyor.

Paniğe gerek yok!

Çünkü bu hastalıklar ülkemizin aşina olduğu bazı hastalıklardır. Hastanelerde görülen yoğunluk iç açıcı bir görünüme sahip olmasa da ülkemizdeki deneyimli ve uzman sağlık ekibimiz tüm bunların üstesinden gelebilecek düzeydedir.

Bu yoğun dönemde panik yapmayın. Evet, güçlü bir yıl ama geçecek!

Araştırmacılar önümüzdeki yıl bu şiddetli grip salgınının geçeceğini ve çocukların eskisi kadar sık ​​hastalanmayacağını söylüyor.

mazidagihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu