Haber

Bakan Soylu’dan seçim gecesine ilişkin çok tartışmalı açıklama: İstihbarat var, talimat var

TGRT Haber’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçimlerin yapıldığı 14 Mayıs gecesine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“KARIŞTIRILMASI TALİMATI VERİLDİ”

Bakan Soylu, o geceye ilişkin ellerinde istihbarat raporları olduğunu belirterek, “Lawrion’a talimat verildi. Türkiye’deki bu karmaşayı sağlamak için böyle bir olaya müdahale edip terör örgütlerini ortaya çıkarma talimatı var. O gece talimat var. Ana muhalefet partisinin o gün ve o gün öncesindeki tüm değerlendirmeleri, ‘hırsızlık o gece işlenir ve ona göre AK Parti olursa’ gibi tüm temellere dayandırılmaya çalışıldı. Başkan da kazanır’ dedi.

Bakan Soylu’nun açıklamalarından satırbaşları:

“Seçim sonucunda halk, Milet İttifakı anlayışına dönerek parlamenter sisteme dönmek istemediğini söyledi. Halk, ’15 Temmuz’un faillerini yeniden devlete teslim edeceksiniz. Bunu kabul etmiyorum.

“MİLLİYETÇİ, DOĞRU OCAK KURMAK İÇİN ORGANİZASYONA GİRDİLER”

HDP ile iş birliğini tehlikeli görüyorum. HDP-PKK çetesi içinde Kuzey Irak ve Kuzey Suriye’deki Mehmetçiğimizi çekip, o bölgeyi imanlı bölgeden çıkarıp, o bölgeyi terör devleti haline getirme anlayışını, FETÖ’nün devlete dönüş anlayışını milletimiz reddetmiştir. bunların. Tabii bunu yüzde 44-45 kabul etmiş olabilir. CHP, seçime giderken PKK ve Kandil’le yakınlaşmasının bedelini gördü. Kılıçdaroğlu yeni bir taş ocağı teşkilatı kuracak ve başına Kaftancıoğlu’nu getirecek. Milliyetçi, sağcı bir ocak kurmak için örgütlenmeye giriştiler. Bunların hepsi acıklı.

“TÜRKİYE’DE SEÇİM GECESİ VAR”

CHP ve seçmenleri bu türbeleri ziyaret etmeyi çok açık bir şekilde reddetmiştir. Seçimin ortasında Kandil siyasetinin argümanını ortaya attı ve tereddüt etmedi. Kılıçdaroğlu, Murat Karayılan’ın dediğini aynen söyledi. Belediye başkanları seçim gecesi çıkıp ‘Kazandık’ diyerek Türkiye’yi yanılttı. İlk veriler hep kırsaldan geliyor, yıllardır bu böyle. AK Parti kırsalda da önde, şehir merkezleri gelince birbirine yaklaşmaya başlıyor. Özür dilemeli. Ben İçişleri Bakanıyım, o gün bir açıklama yaptığımı gördünüz mü? Seçim güvenliğini doğrudan ilgilendiren bir insanım.

“İMAMOĞLU VE YAVAŞ SORSUN”

CHP ve bileşenleri seçimde şüphe uyandırmak istiyor. İki belediye başkanı lideri çıkıp özür dilemeli. Ekran yüzü kim? Bu bahiste Türkiye’yi kim tahrik etmeye çalışıyor? Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş. İkinci tipte de Cumhurbaşkanımızı milletimizin seçeceğine inanıyorum. Fark yaratılabileceğine inanıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu