Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ateşkes ilan etmeniz için kaç çocuğun, kadının, yaşlının ölmesi gerekiyor.

Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen Büyük Filistin Mitingi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şimdi İsrail, seni dünyaya savaş suçlusu ilan edeceğiz ve şimdi de bunun hazırlıklarını yapıyoruz. Bunun üzerinde çalışıyoruz ve yapacağız. İsrail’i dünyaya savaş suçlusu olarak tanıtın.”

AK Parti İstanbul İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Havalimanı’nda Büyük Filistin Mitingi düzenlendi. Mitinge katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi: “Avrupa ve Amerika yönetimlerinin perde arkasında ülkemize yönelik kumpaslarını çok iyi biliyoruz. Söze gelince liberal, özgürlükçü, hangi amaçlarla hareket ettiğini çok iyi biliyoruz. Serbest piyasa, insan hakları savunucusu kurum ve kişiler aslında ülkemizi tuzağa düşürüyor. Şimdi aynı gerçeği Gazze’de de görüyoruz. Batı dünyası, Gazze’de çocuk, kadın ve masumlara yönelik katliamı meşrulaştırmak için siyasetçilerini ve medyasını harekete geçirdi. Tam 22 gündür açıkça savaş suçları işliyoruz.Şimdi İsrail sizi dünyaya savaş suçlusu ilan edeceğiz ve şimdi de buna hazırlanıyoruz.Bunun üzerinde çalışıyoruz ve İsrail’i dünyaya savaş suçlusu olarak tanıtacağız. Ama Batılı başkanlar bırakın tepki vermek şöyle dursun, İsrail’e ateşkes çağrısı bile yapmıyorlar… Ey Batı, kaç çocuk ölmeli, kaç kadın ölmeli, kaç yaşlı adam ölmeli ki ateşkes ilan edebilesiniz. Bu son tavrıyla Batı’nın günahlar kitabı bir kez daha sınırlarını aştı. Elbette her ülkenin kendini savunma hakkı vardır. Tamam ama adalet nerede? Gazze’de yapılan savunma değil, açık ve alçak bir katliamdır. Silah olarak kullandıkları açlık, susuzluk, yakıtsızlık ve çöken sağlık hizmetlerini kullanarak Gazze halkını topluca yok etmeye çalışıyorlar. Bu geceyi yaşadık değil mi? Gazze’deki durumun ne olduğunu gördünüz değil mi? Her yer karanlık, hiçbir şey yok. Yiyecek hiçbir şey yok. Hastaneler karanlık. Düşünün, anestezi kullanmadan ameliyat yapıyorlar. Operasyonlarını karanlıkta yürütüyorlar” dedi.

BUNLAR İYİYİ ÖLDÜRMEYİ BİLEN İNSANLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ey dünya, bütün bu gerçekleri görüyorsunuz. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri bağırıyor ama duymuyorsunuz, sağır oldunuz, kör oldunuz. Bunları hiç dinlemediniz. Davos’ta da söylediğim gibi” dedi. , Sen öldürmeyi iyi biliyorsun dedim. Bunlar öldürmeyi iyi bilen insanlardır. Dün birbirlerini katlediyorlar, Yahudileri topluca gaz odalarında yok ediyorlar, attıkları atom bombalarıyla halklarıyla birlikte şehirleri haritadan siliyorlardı. düştü. Şimdi aynı zihniyet Gazze’de. Daha önce Karabağ’da, Bosna’da, Irak’ta, Suriye’de, Arakan’da. Afrika’nın birçok yerinde bu vahşetleri gördük. Vahşetin doğrudan veya dolaylı failleri bunlar. O yüzden Gazze bir Sadece orada hayata tutunmaya çalışanların değil hepimizin sorunu.Bu sorunu insani, İslami ve üs alanlarının dışına çıkarmaya çalışanlara söyleyecek birkaç sözümüz var.Bizim azımız olanlara söylüyoruz. Siyasi oyunlarını, köhne tarihi hesaplarını, hastalıklı bağnazlığını Gazze’deki mücadelenin önüne koyanlar: Yapmayın. Gazze’de öldürülen, her an öldürülme tehlikesiyle karşı karşıya kalan masum çocuk, kadın ve erkeklerin tuzağına düşmeyin. “Gazze’de yapılan insanlık hatalarına ve savaşlara ortak olmayın” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu