Ekonomi

Deprem nedeniyle yapılacak ödemelerde ‘borç yok’ belgesi aranmayacak

Deprem sonrası ölü ve yaralılar oldu. Birçok faaliyet yıkımlar, hasarlı binaların yıkılması ve enkazlarının kaldırılması ile başladı.

Böyle bir durumda süreçlerin hızlı, sağlıklı olması ve depremzedelere daha fazla yük oluşturmaması için tüm kurumlar kolaylaştırıcı ve esnek kararlar almaktadır.

Şile’de alınan yeni bir kâra göre, kamu kurumları daha önce ödeme yaparken işletmelerden talepte bulundu. “Borç yok”metin aranmaz.

Karar, 31 Temmuz’a kadar yapılacak ödemeleri kapsayacak.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler nedeniyle kamu kurumlarınca yapılacak ödemelerde vadesi geçmiş borç olmadığına dair belge arama zorunluluğu 31 Temmuz’a kadar yapılacak ödemelerde aranmayacak.

Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan “Tahsilat Genel Tebliği Seri: A Satır No:1’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

5 bin TL ve üzeri ödemelerde geçerlidir.

Yürürlükteki tebliğ ile Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununa tabi kamu idareleri ile bu idarelere bağlı döner sermayeli işletmeler, Kamu İhale Kanunu kapsamındaki kuruluşlar ve kamu tüzel kişiliğine sahip kuruluşlar tarafından belirlenen 5.000 bin dolar (meslek kuruluşları ve vakıf yükseköğretim kurumları hariç) bu Kanunlar kapsamına girmeyen TL ve üzeri ödemelerde hak sahiplerinden vadesi geçmiş borç durumunu gösteren belgenin aranması gerektiği düzenlenmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu