Ekonomi

Devon ve Enerplus Müzakereleri Yüksek Olasılıkla, İşlemin Değeri 3,5 ila 3,7 Milyar Dolar – Stifel

Bugün erken saatlerde Reuters, Devon Energy Corporation’ın (DVN) Enerplus Corporation’ı satın almak için teklifte bulunduğunu bildirdi.

Haberde satın almanın olası şartlarına ilişkin ayrıntılara yer verilmedi ancak spekülasyon tek başına Enerplus hisselerinin Kanada borsasındaki değerinin yaklaşık %8 artmasına neden oldu.

Stifel’deki mali analistler, “Sektörde son on iki aydaki fiili anlaşmalar öncesindeki benzer haberlerin tarihsel güvenilirliğine dayanarak, şirketler arasında bir anlaşmanın yüksek olasılıkla olduğunu düşünüyoruz” dedi.

“Kanıtlanmış gelişmiş üretim rezervleri ve Bakken formasyonu varlıkları hakkındaki değerlendirmemiz göz önüne alındığında, satın almanın değeri 5 milyar C$’ı aşabilir. Bununla birlikte, Devon’un hisse fiyat trendleri ve mevcut piyasa durumu göz önüne alındığında, şirketin minimum prim ya da prim yok politikası izlemesi gerekiyor Anlaşmanın mali faydalarını korumak için.” Satın almaya yönelik olması gerektiğini düşünüyoruz.”

“Sonuç olarak, 3,5 ila 3,7 milyar ABD Doları (4,8 ila 5 milyar Kanada Doları’na eşdeğer) aralığındaki bir satın alma fiyatının Devon için finansal ve stratejik açıdan faydalı olacağını değerlendiriyoruz. Bunun nedeni, maliyetlerin 200 milyon ABD Dolarını aşması bekleniyor.” tasarruf ve operasyonel verimlilik, Enerplus’ın arazi varlıklarının yüksek kalitesi ve Devon’un Bakken kaya oluşumundaki genişletilmiş varlık portföyüne yönelik stratejik ihtiyacı.”

Raporlama sırasında Enerplus’ın piyasa değeri 4 milyar Kanada dolarının biraz altındaydı.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

habercaybasi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu