Ekonomi

Ford Otosan’da üst yönetim değişikliği

2019 yılından itibaren Ford Otosan’da Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Dave Johnston, 1 Mayıs 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Akü ve Ortaklıklar Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır. Kendisi, Ford ve Ford Otosan arasındaki işbirliğinden sorumlu olacak ve akü entegrasyon süreçlerinin yönetimi ve Ford Otosan’ın büyüme stratejileri.

Johnston’ın yeni görevine atanmasıyla; 2021 yılından bu yana Craiova Fabrika Başkanı olarak görev yapan Josephine Payne, Ford Otosan Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlenecek. Payne, mühendislik, tasarım, satın alma, kalite ve iç satış gibi kilit alanları denetlerken şirketin stratejisi doğrultusunda ilerlemesini sağlamak için üst yönetim ekibiyle yakın bir şekilde çalışacak.

Ford Otosan’a 2019 yılında Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı olarak katılan Johnston, lisans eğitimini Cambridge Üniversitesi (İngiltere) Ekonomi Bölümü’nde tamamlamış ve aynı üniversiteden İmalat Liderliği derecesi ile mezun olmuştur. Muhasebe alanında CIMA sertifikasına sahiptir. 1995 yılında Ford İngiltere’de çalışmaya başlayan Johnston; 2003 yılına kadar Üretim, Ürün Geliştirme, Kar Analizi ve Pazarlama ve Satış alanlarında çeşitli finans pozisyonlarında görev aldı. 2003 yılının ortalarında Ford’un Premier Otomotiv Grubunda çeşitli yönetim sorumlulukları üstlendi, ardından Asya Pasifik Bölgesi Binek Araç Ürün Geliştirme Finans Müdürü olarak Ford’a döndü. 2011-2013 yılları arasında Bangkok’ta Güneydoğu Asya bölgesinden sorumlu CFO olarak görev yapan Johnston, 2013-2016 yıllarında Ford Avrupa’da İş Geliştirme Finansmanı Müdürü ve İmalat Finansı Müdürü, ardından Almanya’da Global Araç Programları Finans Müdürü görevlerini üstlendi. 2017-2018 yılları arasında Şangay’da Ford Asia Pacific’ten sorumlu CFO olarak görev yaptı. 2018-2019 yılları arasında Ford China’da CFO olarak görev yaptı ve 2019 yılı itibarıyla Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı.

2022 yılında Craiova Fabrikası’nın Ford Avrupa’dan Ford Otosan’a geçtiği dönemde Ford Otosan Craiova Lideri olarak Ford Otosan’a katılan Payne, Southampton Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden ve Karlsruhe Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans derecesinden mezun oldu. 1996 yılında Ford Avrupa’ya katıldı ve 2013 yılına kadar Liverpool, Köln ve Dunton’da üretimde birçok farklı sorumluluk üstlendi. 2013-2017 ortalarında Ford Kuzey Amerika’da Küresel Aktarma Organları Montaj Müdürü olarak görev yaptı, ardından Üretim Sahası Müdürü olarak Ford Avrupa’ya döndü. (Dagenham). 2018 yılında Craiova Motor Fabrika Müdürü olarak atanan Payne, 2018-2022 yılları arasında Ford Romanya’da Fabrika Müdür Yardımcısı-Craiova Araç Operasyonları ve Ford Romanya Lideri ve Craiova Saha Direktörü görevlerini üstlendi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu