Haber

Gaziantep’te bir günde 5 bin 989 ünite kan bağışı toplandı

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde “Kan verelim, spor“Yapalım, sağlıklı yaşayalım” sloganıyla başlatılan kampanya ile bir günde 5 bin 989 ünite kan bağışı toplandı.

Türk Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi ve Türk Kızılayı iş birliğiyle kan bağışı kampanyası düzenlendiği belirtildi.

Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda devam eden kampanyanın sloganının “Kan verelim, spor yapalım, sağlıklı kalalım” olarak belirlendiği belirtildi.

Kızılay’dan 25 hekim ve 125 kan damarı uzmanının görev yaptığı kampanyaya, sıcak havaya rağmen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği belirtildi.

Kampanyada geçen yıl toplam 6 bin 317 ünite kan bağışlandığı, bu yıl bir günde 5 bin 989 ünite kan bağışlandığı, hedefin ise 10 bin ünite kan bağışı olduğu bildirildi.

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Emre Koç, Gaziantep halkının kan bağışı bilincinde örnek olduğunu belirtti.

Şahinbey Belediyesi’nin bu yıl 15’incisini düzenlediği kampanyada bugüne kadar yaklaşık 26 bin ünite kan bağışlandığını kaydeden Koç, “Bu sıcaklara rağmen kan bağışına koşan vatandaşlarımızla gurur duyuyoruz.” sözünü kullandı.

akhisarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu