Haber

Gaziantep’ten amatör spor kulüplerine 5 milyon TL

GAZİANTEP (İGFA) –“Spor Dostu Gaziantep” sloganıyla amatör spor kulüplerine yapılan yardımları bir klasik haline getiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da Gaziantep’i temsil eden 100 amatör spor kulübüne 50 bin lira nakdi destek verdi.

25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’nde düzenlenen törene, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Abdülkadir Gözegir ve sporcular katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, burada yaptığı konuşmada, sporun yanı sıra sanayi, sanat, kültür ve gastronomi gibi alanlarda da Gaziantep’in önemli bir konumda olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Gaziantep’te tarihi isimleri altın harflerle yazılanları geri getirmemiz lazım. Gaziantep özel bir şehir ve bu özel şehirde yaptıkları işin de çok özel olması gerekiyor. Gaziantep genç nüfusa sahip, dinamik bir şehir. Bu nedenle sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu anlayışla çok kısa bir sürede Gaziantep’in spor şehri konseptine inanmış çok yetenekli ve başarılı oyuncularımız var ve bu şehrin sporcuları da zaman geçtikçe sayılarını arttırmaya devam ediyor. “Bu bizim en büyük gurur kaynağımızdır.”

ŞAHİN: SPOR SÜRDÜRÜLEBİLİR VE ULAŞILABİLİR OLMALI

Doğru kurumsal altyapının sağlanabilmesi için gerçek kişilerin doğru yere taşınması gerektiğine dikkat çeken Önder Şahin, “Tekvandoda yetenekli birini futbolda, futbolda yetenekli birini basketbolda başarılı yapamazsınız. Bu nedenle yetenek analizinin yapılması ve sporcunun yönlendirilmesi gerekmektedir. Ayrıca spor salonlarının ulaşılabilir yerlerde olması gerekiyor. Büyük spor tesisleri şehirler için önemli ama erişilebilirlik de en az bir o kadar önemli. “Bu nedenle kırsal mahallelerimiz başta olmak üzere merkezden uzak bölgelerde butik spor salonlarımızı açarak halkımıza sporu sevdirmek ve sürdürülebilir kılmak istiyoruz” dedi.

kusadasiajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu