Haber

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu canlı yayında soruları yanıtladı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Bu masayı kimsenin tekelinde tutamazsınız. Bu hepimiz için geçerli ve altı siyasi liderin anlaşması altı kişinin değil, altı geleneğin anlaşmasıdır. O yüzdendir” dedi. içimizden çıkacak ve birlikte onaylayacağımız cumhurbaşkanı adayı budur.” Sistem fedakarlık yaptığı ölçüde başarılı olacaktır.” dedi.

Davutoğlu, Fox TV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Altılı masada kırgınlık telaffuzlarının olduğu değerlendirmelerini hatırlatan Davutoğlu, “Şu anda liderler arasında bir kırgınlık yok. Çok ciddi bir siyasi nezaket var. Ama biraz kırgınlık oldu diyelim. Değil mi? Bir ailede bu var mı? Bir ailede kardeş kavgası olmaz mı? Yüksek sesle münakaşa olmaz mı? Türkiye büyük bir aile ve biz de o ailenin fertleriyiz.” terimleri kullandı.

Davutoğlu, siyasi partilerin altı masa etrafında toplanmasının bir geleneği temsil ettiğini belirterek, “CHP ve İYİ Parti kadroları muhtemelen 70’lerde sağ ve sol olarak zıt cephelerdeydi. Biz iki başkan olarak. , Kılıçdaroğlu Bey ile iki seçimde karşı karşıya geldi. Hepsini üst üste koyabilirsiniz. Tüm bu süreçlerden dersler çıkardık. Altı siyasi liderin belki de en erdemli özelliği ders almalarıdır.” konuştu

MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli, “Cumhurbaşkanımızın adaylığına muhalefet esas alınarak hazırlanan metin neredeydi, hangi ülkenin büyükelçiliğinde yazılmıştı?” Davutoğlu, sözleri hatırlatıldığında şu görüşü paylaştı:

“Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı yapmış biri olarak söylüyorum ki Türkiye’de hiçbir siyasetçi başka bir büyükelçiliğe böyle bir metin söylemez. Türkiye’ye saygısı olanlar böyle bir söz söylemez. Varsa da bırakalım. böyle biri açıklasın.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden adaylığı sorulduğunda Davutoğlu, “Sistem değişirken bu sistem değişikliğinden sonra iki dönem olabilir” dedi. Maddede fıkra bulunmadığından bir önceki dönem de sayılır. Yasal olarak, bu konuda neredeyse hiçbir ihtilaf yoktur. Bunu açıklama metnine onun için koyduk. Ama Sayın Erdoğan, Sayın Bahçeli açıklamanın aynı metnini dikkatli okursa bir sonraki paragrafta ‘Sizi meydana göndereceğiz’ diyoruz. Kimseden korkmuyoruz, hukuki tartışma konusu yapmayacağız.” açıklamasını yaptı.

“Hepimiz fedakarlık yapacağız”

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayının ne zaman açıklanacağı ve sonrasında liderlerin nasıl konumlanacağı sorusuna Davutoğlu, “Son görüşmede ‘Önce ikili istişareler yapalım’ dedi. Biz bu istişarelere bu hafta başlıyoruz” dedik. dedim.

Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Artık bu masada birinin kazanmasının, birinin kaybetmesinin bir formülü yok. Ya hepimiz kazanacağız ve ülke bizimle birlikte kazanacak ya da hepimiz kaybedeceğiz. Böyle bir tabloyu herkes içselleştirdiği için, farklı düşünenler de aynı fikirde olacak.” farklı görüşlerini ortak bir eğilim doğrultusunda gözden geçirmek için fedakarlıklar yapacağız.”

Altı masa başkanının fedakarlık yaptığını belirten Davutoğlu, “Bu masayı kimse tekelinde tutamaz. Kimse bu masayı tek başına bir partinin değeriymiş gibi gösteremez. altı siyasi liderin altı kişinin değil, altı geleneğin ittifakıdır.Bizden ayrılacak ve birlikte onaylayacağımız cumhurbaşkanı adayı bu fedakarlığı yaptığı ölçüde başarılı olacaktır.” terimleri kullandı.

Cumhurbaşkanı adayı belirlenirken 6’lı masada diğer parti liderlerine güvendiğini dile getiren Davutoğlu, “İnşallah bizim cumhurbaşkanı adayımız 13. cumhurbaşkanı olur ve bu adaylık sürecinde elbette görüş ayrılıkları olur. Ama hep birlikte ortak akılla çalışacağız.” dedim.

akkislahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu