Ekonomi

Gıda Komitesi Şimşek’in ev sahipliğinde toplandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, toplantıya Şimşek’in yanı sıra Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Lideri İbrahim Şenel ile ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Beslenme Komitesi’nin daha önce aldığı kararlara ilişkin gelişmeler ve çalışmalar değerlendirildi. Küresel ve yurt içi tarımsal emtia ve gıda fiyatlarındaki son gelişmelerin ele alındığı toplantıda, 2023 tarımsal üretim ve 2024 beklentileri konuşuldu.

Toplantıda, 2023 yılında kırmızı ve beyaz et, sebze ve meyve fiyatlarındaki artışların nedenleri tartışılırken, tüketicilerin fiyat artışlarından minimum düzeyde etkilenmesini sağlayacak tedbirler ve sonuçları değerlendirildi.

Gıda arz güvenliğine yönelik herhangi bir tehdit yok

Toplantıda, Türkiye’nin hayvansal ve bitkisel ürünlerde tüketim talebini karşılayacak üretim ve stok seviyelerine sahip olduğu, gıda arz güvenliğini tehdit edecek bir hususun bulunmadığına dikkat çekildi.

Gıda kaybı ve israfının önlenmesine yönelik alınması gereken önlemlerin de görüşüldüğü toplantıda, bu kapsamda teknik çalışma grubu oluşturuldu.

Toplantıda, ilgili kurumların aktif işbirliğiyle tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin ve gıda sektöründe istikrarlı arz ve fiyat oluşumunun sağlanmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.

Toplantıda, 2024 yılında tarımsal üretici ve tüketicilerin korunması ve gıda fiyatlarında istikrarın sağlanması amacıyla gıda ve tarımsal ürün piyasalarında tüm araçların aktif olarak kullanılması ve yapısal önlemlerin hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda, haksız kazanç elde etmeye ve piyasa mekanizmalarının sağlıklı işleyişini engellemeye yönelik girişimlere hiçbir şekilde tolerans gösterilmeyeceği de vurgulanan konular arasında yer aldı.

haberidil.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu