Haber

İran: Azerbaycan Büyükelçiliği’ne yapılan saldırıyı hassasiyetle soruşturuyoruz

İran, Tahran’daki Azerbaycan Büyükelçiliği’ne düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı ve “siyasi ve güvenlik yetkililerinin özel talimatıyla saldırının boyutlarının yüksek öncelik ve hassasiyetle araştırıldığını” açıkladı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasser Kenani konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Tahran’daki Azerbaycan Büyükelçiliği’ne düzenlenen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığı saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti.

Azerbaycan halkına ve hükümetine taziyelerini ileten Kenani, “Siyasi ve güvenlik makamlarının özel talimatıyla bu saldırının boyutları ve saldırganın saikleri yüksek bir öncelik ve hassasiyetle araştırılıyor.” terimleri kullandı.

Kenani, “İlgili makam ve kurumların yaptığı ön soruşturmaların sonuçları, bu eylemin arkasında kişisel saiklerin olduğunu gösteriyor.” açıklama yaptı

Medyanın olayla ilgili “spekülasyona yol açacak haberler” yayınlamaktan kaçınması gerektiğine değinen İranlı sözcü, soruşturma süreci tamamlandıktan sonra daha detaylı bilgilerin kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne sabah saatlerinde düzenlenen silahlı baskında büyükelçilik güvenlik şefinin öldüğü, iki güvenlik görevlisinin de yaralandığı bildirildi.

Tahran Emniyet Müdürü Hüseyin Rahimi, olayın ardından saldırganın yakalandığını duyurdu. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı kınadı ve Tahran Büyükelçiliği’nin boşaltılacağını duyurdu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Twitter hesabından saldırıyı terör eylemi olarak nitelendirerek, “Bu terör eyleminin bir an önce soruşturulmasını ve teröristlerin cezalandırılmasını talep ediyoruz. Diplomatik misyonlara yönelik terör saldırıları kabul edilemez.” Sözlerini kullandı.

pendikajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu