Haber

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales istifa etti

İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) Başbakanı Luis Rubiales, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda RFEF Başkanlığı ve UEFA Başkan Yardımcılığı görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.

RFEF Başkanı Rubiales istifa mektubunda, “Başkan Yardımcısı Sayın Pedro Rocha’ya RFEF Başkanlığı görevimden istifa ettiğimi bildirdim. Aynı şekilde UEFA’daki görevimden ve dolayısıyla da görevimden istifa ettiğimi kendisine bildirdim. Başkan Yardımcısı değişebilir. FIFA tarafından ivedilikle görevimden alınmalı ve hakkımdaki suçlamalar “Diğer süreçlerden sonra görevime dönemeyeceğim açıktır. Beklemede ısrar etmenin ve bunda ısrar etmenin ne Federasyona, ne de İspanyol futboluna olumlu bir katkısı olmayacaktır” dedi.

“AİLEM ZULÜMÜN ETKİSİ ALTINDAYDI”

Rubiales, yaşananlardan çocuklarının ve ailesinin etkilendiğini belirterek, “Kızlarım, ailem ve beni seven insanlar birçok zulmün ve birçok hatanın etkisine maruz kaldı. Tüm çalışanlara kucak dolusu sevgiler gönderiyorum. konsey üyelerine, federasyon üyelerine ve genel olarak futbolseverlere başarılar diliyorum.” Bu süreçte bana destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HERMOSO OLAYINDAN SONRA TALEP EDİLDİ

20 Ağustos’ta oynanan FIFA 2023 Kadınlar Dünya Kupası final maçının ardından RFEF Başkanı Rubiales, kadın futbolcu Jenni Hermoso’ya uygunsuz davrandı. Söz konusu olayın ardından FIFA, Rubiales hakkında soruşturma başlatmış ve onu görevden almıştı. Avrupa Kulüpler Birliği (UEC), Rubiales’in istifasını talep etti.

Rubiales, RFEF’in muhteşem genel kurulunda yaptığı konuşmada, “itibarı nedeniyle suikasta uğradığını” ve istifa etmeyeceğini söyledi.

buyukorhanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu