Haber

Kadir Sütçü kimdir, kaç yaşındadır? Kadir Sütçü’nün Eğitimi ve Mesleği Nedir?

Kahramanmaraş ve Hatay’daki depremlerin ardından gözler deprem uzmanlarına çevrildi. Kadir Sütçü de depremin olduğu ilk günden itibaren programlara çıkıp vatandaşları bilgilendiren uzmanlardan biri. Deprem varsayım uzmanı Kadir Sütçü, İstanbul’da olası depremle ilgili yaptığı açıklamalarla çok konuşuldu. Kadir Sütçü’nün hayatı ve kariyeri merak ediliyor. Peki Kadir Sütçü kimdir, kaç yaşında, nerelidir? Kadir Sütçü’nün eğitimi ve mesleği nedir? Detaylar burada…

Kahramanmaraş’ta geçtiğimiz haftalarda iki büyük deprem meydana geldi. 11 ili etkileyen bu büyük depremin ardından 20 Şubat’ta Hatay’da bir deprem daha meydana geldi.

Depremlerin başladığı ilk günden beri birçok deprem uzmanı haber programlarında vatandaşları deprem konusunda bilgilendirmekte ve uyarmaktadır.

Bu uzmanlardan biri olan Kadir Sütçü, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yaşanabilecek olası depremle ilgili yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekmişti.

Birçok kişi Kadir Sütçü’nün kim olduğunu merak ediyor. Gelin Kadir Sütçü’nün hayatına ve mesleğine birlikte göz atalım…

Kadir Sütçü kimdir?

Kadir Sütçü, 1955 yılında Tokat’ın Reşadiye ilçesinde doğdu. Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde Gıda Teknolojisi okudu. Mezun olduktan sonra üniversiteye tekrar girdi.

Daha sonra Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ne girdi ve buradan mezun oldu. 1980 yılında İngilizce öğretmeni olarak göreve başladı.

Hem İngilizce öğretmenliği hem de pedagojik formasyon eğitimleri vermeye başladı. Emekli olduktan sonra, karıncaların ve bulutların depremle nasıl bir ilgisi olduğunu çözmeye çalıştı.

Deprem varsayımı uzmanlığı konusunda eğitimler veren Sütçü, hayatı boyunca çeşitli televizyon programlarına da konuk olarak katıldı.

haber-domanic.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu