Haber

Kalın: Video kurgu ama unsurlar gerçek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kılıçdaroğlu’nda Kandil’dekilerin görüntüleri var. Yayınlamışlar… Ama montaj ama bu ama bu” dediği videonun, “Kılıçdaroğlu’nun elinde Kandil’dekilerin görüntüleri var. videonun “kurgu” olduğunu ancak “öğelerinin gerçek” olduğunu.

Habertürk yayınına konuşan Kalın, “Bir grup esprili gencin hazırladığı kısa bir görüntü. Bunun ortaya çıkardığı unsurlar gerçek. Görüntünün kendisi kurgu. Ama buradaki asıl sorun, bunları PKK ekiplerinin yapıp yapmadığı. ifadeler ya da değil? Sormamız gereken asıl soru bu.”

“Sayın Kılıçdaroğlu’nun PKK timlerinin arkasından yaptığı destek açıklamalarını 1,5 aydır biliyoruz. Yani 14 Mayıs’a kadar ilk turda onlarca açıklama yaptılar. Karayılan, Duran Kalkan ve diğerlerinin yaptığı açıklamalar var. Kalın şöyle devam etti:

“Bunlar Türk siyasetini dizayn etmeye çalışan bir terör örgütü. Şimdi böyle bir terör örgütü ortaya çıktı ve gerekçelerle vs. sen?’ bir açıklama yapıyorsun’ vb.”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: “Şimdi madem bu konuda net bir tavır yok, bakın birinci türden bir şey duyduk mu? Bakın tekrar ediyorum Kemal Bey bunlardan eminim rahatsızdır. Ama o ilişki” , ittifak, ne derseniz deyin HDP ile kurdular.” O yüzden bu konularda sessiz kalması gerekiyordu. Ben öyle okudum” dedi. Kalın, “Bunu ilk turda söylemesi gerekirdi. Şimdi yapıyor.”

Kılıçdaroğlu: Cumhuriyet tarihinde olmadı

Habertürk’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Millet İttifakı Cumhurbaşkanlığı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün gece Erdoğan’ı bir kez daha eleştirerek, “Devletin Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan biri nasıl dolandırıcı olabilir” dedi. Cumhuriyet tarihinde böyle bir nankörlük, böyle bir şerefsizlik olmuştur” dedi.

CHP lideri, “Keşke karşıma çıksaydı ‘Yemin et’ deseydim, ‘Allah’a inanıyorsan yemin et’ derdim” dedi. Kılıçdaroğlu, “Kandil’in anahtarı cebinizde, telefonlar cebinizde. Neden beni suçluyorsun, beni suçlarsan karşına erkek kılığına girersin, erkek kılığına girersin. Kendinizi bir erkek olarak görürseniz, bir erkek olarak karşınıza çıkar. Ben de çıkacağım, hesaplaşacağız. Görüntüleri ve ses kayıtlarını önüme koyacaksınız. dedi.

Erdoğan: Ama montaj ama bu ama bu

Gazeteci Abdülkadir Selvi, Erdoğan’ın önceki gün katıldığı TRT ortak yayınında Cumhurbaşkanı’na, “Konuşmanızda iki kez ‘Bunlarla video çekmişler’ dediniz. Sormuştu. Erdoğan, Selvi’ye verdiği yanıtta, “Kılıçdaroğlu Kandil’dekilerle kameraya çekti. Onları yayınladılar. ‘Hadi, hadi, hadi’ yazın. Anlıyor musunuz? Kandil’dekilerle de böyle ama montajla ama şuyla. .. Videoyu çekmişler. PKK’lılar onlara görüntülerle takviye verdi” dedi.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın bu sözlerine Twitter’dan “Montajı yapan dolandırıcıdır” yanıtını verdi.

Erdoğan, ilk tur öncesi düzenlediği mitinglerde, Millet İttifakı’nın seçimler için yayınladığı ‘Hadi’ kampanya sinemasına montajlı olarak izlenen kampanya sinemasına PKK görüntüleri ekletmişti. Montajlanan görüntüde, Kılıçdaroğlu’nun arkasına aralarında Murat Karayılan’ın da bulunduğu bazı PKK’lıların görüntüleri eklendi.

DW,ANKA/CO,BO

DW Türkçe’ye VPN ile nasıl erişebilirim?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu