Haber

Lübnan geçici hükümetinden 61 milyon dolarlık ek bütçe kararı

Lübnan’daki geçici hükümet, bazı tıbbi harcamalar ve ordu mensupları için sosyal destek için 61 milyon dolarlık ek bir bütçe sağlamaya karar verdi.

Lübnan resmi ajansı NNA’nın haberine göre, ek bütçe talebi Başbakan Najib Mikati başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında ele alındı.

Hükümetin değerli ortaklarından Hür Yurtsever Birlik Hareketi’nin boykot ettiği toplantıda, kanser ve diyaliz hastalarının tedavisinde ilaç, tıbbi malzeme desteği ve bebek mamasına 35 milyon dolar bütçe ayrılmasına karar verildi. emekli ve muvazzaf askerler için 26 milyon dolarlık sosyal destek bütçesi.

Toplamı 61 milyon doları bulan ve acilen karşılanması gereken bütçenin, Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı telekomünikasyon şirketi Ogero’nun gelirlerinden sağlanacağı belirtildi.

Başbakan Mikati toplantı öncesi yaptığı konuşmada, “Kanser ve diyaliz hastalarının haklarını konu alan toplantımız her kelimesiyle müstesna bir toplantıdır. Bu dosya olmasaydı toplantıya çağrı da olmazdı. .” kelimeleri kullandı.

Lübnan’da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle birçok kanser ve diyaliz hastası ilaç bulmakta güçlük çekiyor. Hastalar daha önce de olduğu gibi ilaçların devlet bazında temin edilmesini istiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu