Haber

Seyhan Belediye Başkanı CHP’den istifa etti

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa eden Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “İstifa beni çok üzer ama şu anda tek üzüntüm Cumhuriyet Halk Partisi’nin kimliğini kaybetmesidir. Bunun pek anlamı yok. kimliğini kaybetmiş bu yapıdaki varlığım.”

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), geçtiğimiz günlerde yerel seçimler için kalan ilçelerdeki aday isimlerini belirleyerek parti meclisine (PM) sundu. Adana’nın Seyhan ilçesinde Akay’ın yerine Oya Tekin aday gösterildi. CHP’li Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay partisinden istifa ettiğini açıkladı.

“Türkiye’nin en başarılı belediye başkanı seçildim ama aday gösterilmedim”

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay istifasının ardından açıklamalarda bulundu. Başkan Akay, “İstifa süreciyle ilgili birkaç kısım var. Ben hiçbir zaman koltuk sevdalısı değilim. Geçen seçimde aday olmadan aday oldum. Bana teklif yaptılar ben de aday oldum. Çok başarılı olduk. Bu dönemde önemli şeyler yaptık. Parti ideolojisine uygun olarak başardıklarımız. Bugüne kadar “Ben partimin bana öğrettiğini yaptım. 55 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi’ne üyeyim, hiçbir partiye üye olmadım” dedi.

“Aday olmadığımı gazetede okumamalıydım”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, adaylık sürecinde adayların “kamuoyu araştırması” yoluyla belirleneceğini açıklamasına rağmen verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirterek, “Üç kez kamuoyu yoklaması yapıldı ve en başarılısı seçildim. Türkiye’nin belediye başkanı. Ancak ben aday gösterilmedim. Bugün Mustafa Kemal Atatürk” “Şöhret koltuğunda oturan veya oturduğunu sanan kişi aynen Atatürk gibi davranmalıdır. Atatürk, düşmanlarına bile nezaketle yaklaşan biriydi. Aday olmadığımı gazetede okumamalıydım. Randevu alınıyor ve burada oturan kişi hiç dikkate alınmıyor” dedi.

“Projelerimiz vardı, projelerimizi tamamlamamız lazım”

CHP’nin doğasının dışına çıktığını belirten Akay, “Bu benim tanıdığım Cumhuriyet Halk Partisi değil. Maalesef mevcut yönetim Cumhuriyet Halk Partisi’ni gerçekten tanımıyor ve bilmiyor. Mevcut yapı bunun üzerine kurulu. İstifa beni çok üzer ama şu anda tek üzüntüm Cumhuriyet Halk Partisidir.” Adana kimliğinin kaybı. Kimliği kaybolan bu yapı üzerinde benim varlığımın pek bir anlamı yok. Ben 55 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi’nin mensubuyum ama ailem 500 yıldır Adanalıdır. Bütün ailem Adanalı. Adana yıllardır ihmal edilen bir şehir. En azından Adana’nın bakımsız kısmını onarabilirim. “Bir ölçüde onardım, sonra çalışmaya başladım. Birçok yeni hizmet sunduk. Hizmetlerimiz mutlaka başladı ve devam etmeli. Projelerimiz vardı, projelerimizi tamamlamamız lazım” dedi.

Öte yandan Akif Kemal Akay, Seyhan Belediye Başkanı adayı olduğunu ve seçime bağımsız veya başka bir partiyle katılma konusunda görüşmelerin sürdüğünü belirtti. – ADANA

haber-aksehir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu