Haber

YSK açıkladı… Aday listelerinin son teslim tarihi 20 Şubat.

ANKARA (İGFA)-Yüksek Seçim Komisyonu’nun bugün Resmi Gazete’de yayımladığı karara göre aday listelerinin 20 Şubat saat 17.00’ye kadar teslim edilmesi gerekiyor.

Siyasi parti ilçe başkanlıkları, belediye başkanları, belediye meclisi üyelikleri ve il genel meclisi üyelik listelerinin ilçe seçim kurullarına, büyükşehirlerde ise siyasi parti il ​​başkanlıklarının büyükşehir belediyesi başkan aday listelerini il seçim kurullarına iletmesi gerekiyor. Tüm seçimler için en geç 20 Şubat. Bunun yapılmasına karar verildi. Tüm adaylar için siyasi parti genel merkezlerinden yetkilendirilen kişilerin aday listelerini ilçe ve il seçim kurullarına sunabileceği kaydedildi.

BAĞIMSIZ ADAYLAR DAHİL SON BAŞVURU TARİHİ 20 ŞUBAT!

Bağımsız aday olacakların, seçilmeye hak kazandıklarına ilişkin dilekçe belgeleri ve 7 bin 228 lirayı Cumhurbaşkanlığı’na yatırdıklarını gösteren makbuzun eklenerek belgelerini aynı tarih olan 20 Şubat tarihine kadar ilgili seçim kuruluna teslim etmeleri gerekiyor. Mal Fonu.

ADAYLARIN İSTİFALARINDA UYGULANACAK YÖNTEMLER

YSK’nın kararına göre, büyükşehir belediye başkanları için il seçim kurullarında, diğer seçim türleri için ise ilçe seçim kurullarında doğrudan adaylıktan çekilme yapılabilecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, adaylar ilgili seçim kurullarına iletilmek üzere aynı şekilde il ve ilçe seçim kurullarına da başvurabilecek, istifalar da noter aracılığıyla il ve ilçe seçim kurullarına gönderilebilecek. . Siyasi partiler aday listelerinden istifa etmeleri halinde bu işlemi tamamlayabilecek. Seçim takvimi kapsamında aday listelerinin kesinleştiği 3 Mart tarihinden sonra aday listelerinde ölüm veya istifa nedeniyle oluşan eksiklikler doldurulmayacak. Ancak bu kişilerin seçilmesi halinde kendilerinden sonra gelenler seçilmiş sayılacaktır.

Söz konusu kararın detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu