Teknoloji

Yüzlerce Geliştirici Switch 2 Oyunları Üzerinde Çalışıyor

Son yayınlanan resmi rapora bakılırsa, Yüzlerce geliştirici Switch 2 oyunuBunun için şimdiden kolları sıvadılar. Nintendo’nun Şirketin ne yapacağı ise merak konusu oldu. Detaylar haberimizde sizleri bekliyor.


İlginizi Çekebilir:  Switch 2 Çıkış Tarihi ve Fiyatı Sızdı


Switch’in öncülü oyun sektörünü bir süredir meşgul ediyor. Nintendo ısrarla yalanlasa da birçok sızıntı aksini iddia ediyor. Switch 2’nin lansman tarihi Ekim ayında SoldierDelta tarafından Eylül 2024 olarak sızdırılmıştı ve yakın zamanda cihaz için yapay zeka destekli bir oyun kumandası üreteceğini söyleyen GameShark da bu durumu ortaya çıkarmıştı. SoldierDelta ayrıca iki farklı modelde satışa sunulacağını söyledi: dijital (399 dolar) ve standart (449 dolar).

Yüzlerce Geliştirici Switch 2 Oyunları Geliştiriyor

Geçtiğimiz günlerde GDC tarafından 2024 Oyun Endüstrisinin Durumu raporu yayınlandı. Bu rapora bakılırsa yüzlerce geliştirici Switch 2 oyunları üzerinde çalışıyor. Öyle ki 3 bin kişinin katıldığı raporda, toplam katılımcıların yaklaşık %8’i, yani yaklaşık iki yüz kırk, Nintendo Switch 2 için projeler üzerinde çalıştıklarını söylüyor.

Japon konsol üreticisi geçtiğimiz günlerde Switch selefi hakkındaki raporların üzerini örtmeye çalıştığı bir açıklama yapmıştı. Ancak GDC’nin yayınladığı rapora göre gözler yeniden Nintendo’ya çevrildi. Bakalım şirketten nasıl bir açıklama gelecek?

Öte yandan Switch 2 için sızdırılan bilgiler arasında çift ekranla gelebileceği de yer alıyor. Bu ekranlar 3DS aksiyonu için ayrılabilecek ve kablosuz olarak bağlanabilecek. Üstelik cihaz kapalıyken çalıştırabileceğimiz bir dokunmatik ekranın da olacağı söylendi.

Bir diğer dikkat çeken detay ise GamesCom 2023 fuarında kapalı kapılar ardında geliştiricilere gösterileceği söylenen cihazın PlayStation 5 gücüne sahip olacağına işaret edilmesi. RedGamingTech’e göre yeni konsol, 2x Cortex-A4 çekirdekli, 2x Cortex-A720 çekirdekli ve 4x Cortex-A520 çekirdekli MediaTek işlemci tarafından desteklenebilecek. Ayrıca grafik kartı işlemcisinin yeni Ada Lovelace mikro mimarisini temel alan 12 veya 16 akışlı çoklu işlemciye sahip olacağı da söylendi. Bu da NVIDIA Jetson AGX Orin 32 GB’deki grafik işlemci ünitesinden daha güçlü olacağı anlamına geliyor. Bellek tarafında ise 12 veya 16 GB bellek ve geriye dönük uyumluluk da sunulacağı söylendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu