Teknoloji

6 Şubat Türkiye depreminde Google’ın Android Deprem Uyarı sistemi çalışmadı mı?

Google’ın Android için beyin sarsıntısı uyarı sisteminin doğal olarak zamanında bildirimler göndermesini beklersiniz. Ancak bu, 6 Şubat’ta Türkiye’de meydana gelen ilk büyük depremden sonra gerçekleşmemiş olabilir. BBC araştırmacıları, Türkiye’nin üç ilinde konuştukları yüzlerce kişiden hiçbirinin ilk sarsıntıdan önce uyarı almadığını söylüyor. İkinci beyin sarsıntısı için araştırmacılar sadece ” sınırlı sayıda” diyen kişi uyarı aldı.

google’da iş başı Mika Berman , BBC’ye Türkiye’de milyonlarca kişinin deprem uyarısı aldığını ancak şirketin yaygın bildirimleri gösteren verileri paylaşmadığını söyledi. Google, grev aldıklarını söyleyen kişilerin bir avuç dolusu sosyal medya gönderisini gösterdi, ancak bunlardan yalnızca biri ilk beyin sarsıntısı içindi. Berman, sosyal ağların uyarılara neden sessiz kaldığını açıklıyor. tartışılmaz bir cevap”, ancak depremin doğası ve internet erişiminin güvenilirliği sistemi etkileyebilir.

Android Shake Uyarı Sistemi Nedir?

Android Beyin Sarsıntısı Uyarı Sistemi, darbeleri etkili bir şekilde kitle kaynaklı hale getirmek için telefonlardaki ivmeölçerleri (örn. hareket dedektörleri) kullanır. Birçok telefon aynı anda titrerse, Google depremin merkez üssünü ve büyüklüğünü bulmak için toplu bilgileri kullanabilir ve depremin şiddetini hissedebilecek kişilere otomatik olarak bir uyarı gönderir. Bu ihbarların depremden önce bir dakikadan fazla bir uyarı süresi olmamasına rağmen, bu süre saklanacak bir yer bulmak veya binayı iyi niyetle terk etmek için yeterli olabilir. Teknoloji, teoride klasik grevlerin olmadığı alanlarda insanlara yardım etmeyi amaçlıyor.

Endişe, sistemin güçlü (7.8 büyüklüğünde) bir deprem sırasında arızalanmış olabileceğidir. Bu sarsıntıda işe yaradıysa bile kaç kişinin uyarılması ve uyarıların alınması gerektiği belli değil. Daha fazla veri olmadan, Android’in deprem uyarılarının radyo ve TV’deki klasik uyarıların yerini alabileceği şüpheli.

haber-marmaris.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu