Ekonomi

Çin, 10 Bin Metre Derinliğin Üzerinde İkinci Bir Sondaj Kuyusu Açma Çalışmalarına Başladı

Çin, petrol ve doğalgaz arama çalışmaları için 10 bin metreden fazla derinliğe inilmesi planlanan ikinci sondaj kuyusunun sondajına başladı.

China Global Television Network’ün (CGTN) haberine göre, Sichuan eyaletine bağlı Guangyuan şehrinde başlayan çalışmalarda 10 bin 520 metre derinliğe inilmesi planlanırken, sondaj kuyusunun tamamlanmasının ardından trilyon metrekare seviyesinde doğal gaz rezervlerinin keşfedilmesi bekleniyor.

PetroChina Chuanching Chuanshi Drilling Company Genel Müdürü Luo Shin, çalışmaların yürütüldüğü bölgedeki nispeten eski jeolojik oluşum nedeniyle sondajın zor olduğunu belirtti.

İkinci kez 10 bin metreden fazla derinliğe inilmesi planlanan sondaj projesiyle ilgili olarak Luo, “29’dan fazla çoklu basınç sistemi kurduk, bu nedenle ortaya çıkacak riskler kontrol altında. Petrol ve doğal gaz sondajı dünyadaki en yüksek seviyeye ulaştı.” terimini kullandı.

PetroChina Southwest Oil and Gas Company’de teknisyen olan Cao Lutsi, konumun hedeflenen metrede bir sondaj kuyusu açmak için uygun koşullara sahip olduğunu belirtti.

Sondaj sırasında 650 milyon yıllık stratigrafik oluşumun keşfedilmesinin yanı sıra petrol ve doğal gaz kaynaklarına da ulaşılması amaçlanıyor.

7 Haziran’da Çin, Sincan bölgesinde yaklaşık 11.100 metre derinliğinde ilk sondaj kuyusunu kazmaya başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu