Haber

DTSO’dan İzmir’e 35 plakalı 35 metrelik örgü peynir

İZMİR – Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık işbirliğiyle dün başlayan Travel Turkey İzmir Uluslararası Turizm Ticaret ve Fuarcılık Kongresi’nin (TTI) 16.’sı ikinci gününde devam ediyor. Türkiye’nin birçok ilinden katılımcının yer aldığı fuarda Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası standı ilk gün olduğu gibi dün de büyük ilgi gördü.

Diyarbakır’ın tescilli coğrafi işaretli eserlerinin sunulduğu stantta, 35 plaka numaralı ve İzmir’e ait 35 metre uzunluğunda Diyarbakır Örme Peyniri sergilendi. Ayrıca Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret tescili almış 48 eser tanıtılarak yöresel lezzetler ziyaretçilere ikram edildi. Tarihi ve kültürel mekanların fotoğraflarının sergilendiği stantta MA Müzik sanatçıları sahne alarak klasik ezgileri seslendirdi.

‘ŞEHİRİMİZİ GASTRONOMİ VE TURİZM ALANINDA HAKKI OLAN SEVİYEYE GETİRMEKTE KARARLIYIZ’

Travel Turkey İzmir Fuarı’nı değerli kılan DTSO Başkan Yardımcısı Ercan Tayınlamak, Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra eşsiz mutfak lezzetinin tanıtımı için İzmir’de açtıkları stanttan büyük ilgi gördüğünü söyledi. DTSO olarak bugüne kadar şehre özgü 48 eser için Türk Patent Enstitüsü’nden “Coğrafi İşaret” tescili aldıklarını belirten Tayınlamak, “Diyarbakır onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış ve sahip olduğu özelliklerle Dünya Miras Listesi’ne girmiştir. yüzlerce tarihi ve kültürel değere sahip ender şehirlerden biridir.Biz de Fuar Komisyonu olarak bu değerlerin tanıtılması konusunda yol haritamızı genişlettik.İlimizi gerek sahada hak ettiği seviyeye getirmekte kararlıyız. gastronomi ve turizm.” (DUVAR)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu