Ekonomi

Kripto para birimleri konusunda seçici olma zamanı

Birol BOZKURT

Bzetmex CEO’su Erdoğan Turan, kripto para piyasasında Bitcoin’in 70 bin dolara yaklaştığı Kasım 2021’den Ocak 2023’e kadar ciddi düşüşler yaşadığını söyledi. yeni para girişinin olmadığı yerde zirve belirir.

ABD’de rekor seyreden enflasyon karşısında Fed’in bilanço küçültme ve faiz artırma kararı, piyasaları olumsuz etkileyen ilk ve en değerli unsur oldu. Son aylarda ABD enflasyonundaki düşüşün yeniden zirve yapması ve Fed’in faiz artırımına en azından ortasını verme niyeti piyasalara temel oluşturan fikir oldu. Özetle bahis parası, paranın maliyeti olan faizin ve sistemde dolaşacak paranın ölçüsü olmaya devam ediyor.”

Kripto para piyasasında gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğini vurgulayan Turan, “Regülesiz ve regüle olmayan bir piyasada var olmak uzun vadede herkes için risk oluşturuyor, örneklerini geçtiğimiz yaz boyunca gördük. Bunun merkezi olmayan bir sistem olduğunu söylemek ve kripto para birimi alanını kontrolden çıkarmamak, her zaman elinizde bir bomba taşımak gibi. Artık bu riski almaya gerek yok.

Aslında sıralamanın kabaca nasıl olması gerektiği ortada. Avrupa Birliği’nin işi ortada, Uluslararası Sermaye Piyasası Düzenleyicileri Örgütü (IOSCO) taslağı üyelerin beğenisine sundu. En kritik hususlar korunmalı, yatırımcıların hakları korunmalı, kripto paraların saklanması Takasbank gibi bir yapıda olmalı, aracı kurumların personel/altyapı ve sistemlerine ilişkin standartlar belirlenmelidir.

Güvenli hareket edebileceğimiz çerçeve artık oluşturulmuş olsa bile en eksiksiz düzenlemeyi sunmayı beklemiyoruz.

Bzetmex tüm dünyada kullanılabilir

Bzetmex, 2022 yılının Kasım ayında kurulmuş bir şirket. Şirketin CEO’su Erdoğan Turan, tamamen yerli sermaye ile kurulmuş bir teknoloji şirketi olduğunu belirterek, “Bu şirketin teknoloji yatırımları konusunda temel hedefleri ve başlamak için teknolojik ve finansal bir temeli var. -Güç kaynağı.

Ayrıca bir kripto para borsası Bzetmex var. Kripto para borsasının açılmasının sebebi ise bu piyasada daha gidecek çok yolumuz olduğunu düşünmemiz. Örneğin yurt içi borsaların piyasa büyüklüğü ve yatırımcı/aracı kurum sayısı esas alınırsa ve bunu ülkemizdeki kripto para yatırımcı sayısı, piyasa büyüklüğü ve aracı kurum sayısı ile karşılaştırırsak Dünyanın en büyük kripto para piyasasına sahip olan , ne demek istediğim anlaşılacaktır.

Ayrıca global ölçekte kripto para transferlerinde çok düşük maliyetle ve büyük bir hızla işlenecek bir coin ürettik. Sınırlı arzla tedavüle çıkardığımız Bzetcoin’i, yerel amaçlar dışında tüm dünyada kullanılabilecek bir yapıda soğuk cüzdan uygulamasını hayata geçirdik.”

“Bilginin gücüne inanıyoruz”

Yatırımcının hassasiyetini ve beklentilerini bildiklerini ifade eden Erdoğan Turan, “Bu noktada iki değerli farkımız olabilir.

Öncelikle yatırımcının karşılaştığı bir sorunda yanında olacak, ulaşılabilir, analiz merkezi mantığıyla çalışıyoruz ve bu şekilde devam edeceğiz. İkincisi, piyasa hakkında hızlı ve doğru bilgileri yatırımcıya iletmektir. Bu bahsimizde önümüzdeki günlerde kripto paralara ilgi duyan herkesin yatırımcımız olmasa bile bilgi, analiz ve değerlendirmeye ulaşabileceği bir platform sunacağız.

Biz bilginin gücüne inanıyoruz, gelip geçici rüzgarlara değil.” Kripto para yatırımcılarının biraz daha sabırlı olması gerektiğini belirten Turan, “Önümüzdeki 2 yıl boyunca kripto paralar diğer yatırım araçlarına göre daha yüksek getiri sağlayacak ama bu her kripto para için böyle olmayacak, dikkatli olmak gerekiyor. / seçici.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu