Haber

Selahattin Demirtaş’tan ‘idam’ tepkisi: Ceketimi bile asamıyorsunuz

Edirne Cezaevi’nde bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçimlerin ardından balkon konuşması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kendisini hedef göstererek tepki gösterdi.

Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Hileli ve geçersiz bir zaferin sarhoşluğu ve önünde linç eden bir kalabalıkla lüks sarayının balkonundan iftiralarına, tehdit ve hakaretlerine devam eden yaşlı kral, başı dönüyor. zırvalıklarla, keyifle hep birlikte “idam” diye haykırın. Zaman Fransa değil. Yıl 2023. Yer Ankara. Paltomu bile asamıyorsunuz diyeceğim ama değmez. … Şunu da söyleyeyim ki, adını aldığım Kudüs fatihi büyük Kürt Komutanı Selahaddin Eyyubi’nin torunuyum.

Ne oldu?

2. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kesintiye uğrayan sonuçlarına göre yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Mayıs gecesi balkonda yaptığı konuşmada tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı hedef aldı. ‘terörist’, kendisini dinleyen kalabalık ise ‘Selo’da infaz’ sloganları attı. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu