Teknoloji

Rusya’ya saldırı hazırlığı yapan Ukraynalı askerlerin geçici konuşlanma noktaları yok edildi

Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, “Devlet Sınır Muhafıza Grubu’na bağlı topçu ekipler, Belgorod Bölgesi’ne sınırı olan Ukrayna topraklarında Ukraynalı terörist oluşumların askeri hedeflerine, mevzilerine, tahkimatlarına, askeri teçhizatına ve insan gücüne aralıksız olarak bombardımanlar gerçekleştirmeye devam ediyor” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, “Bu kez Grad çoklu roketatar ekibi, düşmanın askeri personel ve teçhizatının bulunduğu geçici konuşlanma noktalarını imha etti. Ukrayna ordusu militanları, kaybedilen mevzileri geri almaya, topçu ve füze saldırıları gerçekleştirmek için yeni atış noktaları oluşturmaya çalıştı” dendi.

Rus askerlerin ayrıca Ukrayna ordusunun gizli topçu mevzilerini ve mühimmat depolarını tespit etmeyi başardığı kaydedilen açıklamada, bağımsız kontrol araçlarıyla elde edilen görüntülerin tüm hedeflerin yok edildiğini doğruladığı belirtildi.

Rus füze müfrezesinin Oka lakaplı komutanı, “Bugün düşmanın üç konuşlanma noktasını, beş otomobilini ve yaklaşık 15 askerini yok ettik” açıklamasında bulundu.

mahmudiye-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu